Za nami je prvo predavanje E-mobility v Triglav Lab

E-mobilnost je prihodnost oziroma že kar sedanjost. Številčen prihod električnih avtomobilov, ki se je in se bo tudi v kratkem še pojavili na našem trgu to le še potrjuje, v praksi pa so že lep čas na voljo tudi rešitve in sistemi, ki na eni strani lajšajo nakup na drugi pa lastništvo takega avtomobila.

Prav informiranje posameznikov o električnih avtomobilih in vsem kar paše zraven pa je glavni namen predavanj, s katerimi smo včeraj v sodelovanju s Petrolom, Centrom mobilnosti Špan Brezovica in spletnim portalom E-mobility pričeli v Triglav Labu v Ljubljani. Predavanje je bilo tako namenjeno prav vsem aspektom električnih in elektrificiranih avtomobilov, od predstavitve vseh štirih vrst pogonov (hibridni, priključno-hibridni, klasični električni in pa pogon na gorivne celice) do njihovih prednosti in lastnosti.

Dogodek sta skupaj vodila Dušan Lukič, odgovorni urednik revij Avto magazin in Plugin ter Primož Lemež, urednik portala E-mobility. Skupaj sta predstavila trg električnih vozil v Sloveniji, kakšen je doseg tovrstnih avtomobilov, cene in pa možnosti subvencij. Ob tem je bil velik poudarek namenjen tudi zavračanju nekaterih mitov in splošnega prepričanja o nečisti proizvodnji vozil in slabem dometu, skupaj z gosti pa so bile predstavljene še rešitve polnjenja in celo električna kolesa.

Število zbranih obiskovalcev in pa dejstvo, da se je dogodek zavlekel krepko preko načrtovanega časa trajanja dokazujeta, da zanimanje za e-mobilnost v Sloveniji obstaja in da je pravzaprav vedno večje. Sami se tako že veselimo nove delavnice, ki bo potekala čez dva tedna, natančneje v ponedeljek, 27. maja. Nekaj mest za udeležbo na brezplačnem dogodku je še prostih, prijavite pa se lahko preko te povezave.