Izšla je peta številka mednarodne revije Plugin magazine

Plugin magazine (foto: Plugin) Plugin

Ne zamudite - aktualna številka revije Plugin magazine je že pri vašem prodajalcu časopisov in v digitalnem kiosku Magzter. Sveže novice iz sveta e–vozil, novih tehnologij, pametnega dizajna in urbanega življenjskega stila.

Iz vsebine tokratne številke

Po cestah v okolici Palm Springsa, kjer domuje tudi najstarejša vetrna elektrarna v ZDA, smo zapodili skoraj 600-'konjsko' Hondo NSX. Legendarni Hondin športnik izpred četrt stoletja je vendarle dobil naslednika, ki premore kar tri elektromotorje! Preverili smo tudi, ali je res, da so električni avtomobili v resnici bolj 'umazani' od svojih klasičnih konkurentov,

Bomo leta 2017 res lahko že kupili prve samovozeče avtomobile, ki jih ne bo treba nadzorovati? Zadnje premiki na tem področju kažejo, da to morda vendarle niso več le sanje.

O tem, pa tudi o razvojo e-mobilnosti in hitrih spremembah, ki jih to področje terja od vseh, ki skrbijo za standardizacijo in zakonske okvirje, smo se pogovarjali z evropsko komisarko za transport Violeto Bulc. Seveda k tem tehnologija sodi tudi brezžično polnjenje, zato smo na dirki Formule E v Buenos Airesu preverili, kako daleč je prišel napredek te tehnologije.

Lahko besedi eko in dirkanje uporabimo skupaj? Da bi preverili, ali je dirkanje lahko eko, ob tem pa še zanimivo, smo se z novo Toyoto Prius podali na eko-reli. In ne, ni bilo dolgočasno.

Kam na eko počitnice? Pripravili smo vam pregled devetih destinacij, za katere verjetno še niste slišali. Med njimi na žalost (še ) ni Lune, kamor poskuša ekipa Par-Time Scientis s pomočjo Audija poslati njihov Audi Lunar Quattro v boju za nagrado XPRIZE. In da tehnologija ne pozna meja in lahko močno olajša življenje, nam dokazuje tudi Rebekah Marine, manekenka z bionično roko.

Seveda smo preizkusili tudi kopico novih hibridnih in priključnih avtomobilov, od Toyote Prius do BMW 225xe, Mitsubishija Outlanderja PHEV, Chevroletovega Volta in Mercedesa E 350 e.

Vse to v novem Plugin Magazinu, ki je že v prodaji.

Priklopi. Odpelji. Uživaj! Vse do naslednje številke, ki izide 20. junija 2016.

Naročite se na Plugin magazine

Za branje revije na računalnikih ali mobilnih napravah uporabite newsstand aplikacijo Magzter.

Naročite se na digitalno različico revije Plugin magazine

Tiskana različica revije Plugin magazine je na spodnji povezavi na voljo v slovenskem jeziku, lahko pa naročite tudi revijo v nemškem in angleškem jeziku na spletnem mestu plugin-magazine.com.

Naročite tiskani izvod revije Plugin magazine