COSMO išče nove sodelavce! Prijavite se in postanite del naše ekipe

COSMO išče nove sodelavce! Prijavite se in postanite del naše ekipe (foto: Cosmopolitan Slovenija) Cosmopolitan Slovenija

Če hodite po svetu z odprtimi očmi, sanjate o delu v ustvarjalnem poligonu ter pod okriljem legendarne licencirane blagovne znamke, vas vabimo, da z nami delite svoj navdih in z njim zabeležite začetek svoje karierne poti. Na Cosmu vas že nestrpno pričakujemo.

Pod okriljem projekta Hud job! namreč že deveto leto zapored omogočamo edinstveno karierno odskočno desko posameznikom s kreativno žilico za snovanje idej in domiselnih tematik, ki pritegnejo naše bralce in sledilce.

V svoje vrste ponovno vabimo nove sodelavce – pripravnike, ki bodo tri mesece sodelovali pri pripravi vsebin in s pomočjo izkušene uredniške ekipe kalili svoje potenciale ter odkrivali skrivnosti medijskega sveta.

Razpisujemo 3 mesta za plačano pripravništvo

Iščemo sodelavke in sodelavce, ki bodo ustvarjali idejne zasnove za pripravo vsebin za tiskano publikacijo in multimedijskih vsebin, skladnih s trendi in celostno podobo blagovne znamke, objavljenih na spletni strani Cosmopolitan, na YouTube kanalu Cosmopolitan in Instagram profilu Cosmopolitan.

Kaj bo vaša naloga?

Tri mesece boste na uredništvu Cosmopolitana v Ljubljani (nahaja se v poslovni stavbi Center Tivoli, Bleiweisova 30) ekipno sodelovali pri ustvarjanju vsebin, se udeleževali predavanj strokovnjakov iz različnih medijskih področij ter snovali projekte v sodelovanju s sponzorskimi partnerji projekta.

Ker se vsak dober projekt začne z dobro idejo, se od vas pričakuje obilico kreativnosti pri postavljanju idejnih zasnov ter iskanju domiselnih tematik. Za delo v uredništvu so ključnega pomena ekipni duh, produktivni brainstormingi in dovršene ideje, ki bodo navdušile okolico.

Kdo se lahko prijavi?

Posamezniki iz vse Slovenije, starejši od 18 let, z zanimanjem za družbene medije.

Pomembna je dejavnost na dotičnem področju oziroma aktivno ustvarjanje na vsaj enem družbenem omrežju ter osnovna seznanjenost z delovanjem in algoritmom le-teh.

Kako bo potekalo delo?

Delo bo potekalo skladno z varnostnimi priporočili. V kolikor bodo le-ta omogočala nemoteno pisarniško in terensko delo, je pogoj prisotnost na uredništvu od ponedeljka do petka – v obsegu 25 do 30 ur tedensko.

Vaša prijava naj vsebuje:

 • življenjepis (osebni podatki, fotografija, izobrazba, delovne izkušnje, druga znanja / hobiji, …),
 • motivacijsko pismo,
 • članek za spletno stran Cosmopolitan v tematiki po lastni izbiri,
 • povezavo do vašega Instagram ali YouTube kanala,
 • 1 – minutno video predstavitev, preko katere je moč začutiti vašo žilico za ustvarjalnost in domiselnost in
 • povezavo do vaših treh najljubših Instagram in YouTube kanalov.

Splošni pogoji:

 • Prijavijo se lahko starejši od 18 let.
 • Načrt dela dobi pripravnik v prvem tednu. Izbrani kandidati bodo morali v 12 tednih opraviti 25 do 30 ur dela tedensko in se redno udeleževati tedenskih sestankov na uredništvu.
 • Pri izboru kandidatov se bodo upoštevale samo popolne prijave.
 • Vsak pripravnik bo moral podpisati pogodbo o sodelovanju, se seznaniti s kodeksom ter se strinjati s splošnimi pravili, ki veljajo za vse naše medije.
 • Pripravnik vse tri mesece prejema finančno nagrado.

*Organizator si pridržuje pravico, da pripravniki ustvarjajo vsebine tudi za ostale blagovne znamke (Metropolitan.si, Story, Sensa, Govori.se, Elle, Avto Magazin in Aktivni.si), ki so v lasti medijske založbe Adria Media Ljubljana.

Prijave SPREJEMAMO na elektronski pošti hud.job@adriamedia.si do vključno 21. 3. 2022.