Družbena odgovornost

Pozor, hud Job

Za medijem ne stoji le novinar, ustvarja ga cel tim ljudi. Njihova naloga je ustvarjati zanimivo vsebino, ki jo bralci spremljate. Del te zgodbe v okviru projekta Pozor, hud job so tudi mladi pripravniki in pripravnice, ki dobijo edinstveno priložnost sodelovati v procesu nastajanja vsebin v medijski hiši in nabiranju prepotrebnih izkušenj za prihodnje iskanje zaposlitve in ustvarjanju lastne kariere.

Cosmo novinarka

Uredništvo Cosmopolitana je marca 2013 mladim dalo priložnost, da se dokažejo. Izbrali so pet perspektivnih deklet, ki so jim za tri mesece ponudili plačano prakso na uredništvu, omogočili obisk predavanj, delavnic in dogodkov ter uporabo osebnega avtomobila škoda. V tem obdobju so se dekleta preizkušala v novinarskem delu, pisale so članke za revijo, spletno stran, poročale z dogodkov itn. Po treh mesecih prakse je zmagovalka dobila službo na Cosmopolitanu.

cosmo novinarkacosmo novinarkacosmo novinarka

Brezplačne oglasne objave

Prepoznavamo projekte, ki pripomorejo k skupnemu dobremu vseh nas. Ker se zavedamo njihove pomembnosti, jih z veseljem podiramo po svojih najboljših močeh. Tako smo z brezplačnimi objavami in najavami v naših medijih v preteklosti že podprli:

  • Podari malico
  • TOM telefon Zveze prijateljev mladine
  • akcijo 'Peljimo jih na morje' v organizaciji RKC
  • akcijo 'Ne hodim - vozim' Zavoda za inovativno izobraževanje
  • projekt Pustimo jim sanje Fundacije Danila Türka
  • dneve prostovoljstva v organizaciji Slovenske Filantropije
  • decembrsko zbiranje daril Humanitarnega Društva Taja iz Trebnjega
  • Si.mobil
  • akcijo boja proti melanomu v organizaciji La Roche Posaya
  • in številne druge.

Hokejski klub Playboy Slavija

Playboy Slovenija je z letom 2013 postal ponosni medijski pokrovitelj slovenskega hokejskega kluba iz Zaloga pri Ljubljani, Hokejskega kluba Playboy Slavija. Pri Playboyu smo podprli enkratno vizijo kluba, ki temelji na veliki predanosti športu, prijateljstvu in medsebojni pomoči, s čimer je klub vzor tako ljubiteljem športa vseh starosti kot tudi širši okolici.

Klub se v tej in preteklih sezonah ponaša z odličnimi rezultati, saj so bili fantje dvakrat državni podprvaki in bili so drugi v močni mednarodni ligi INL. Letošnji cilj vrhunskega moštva sta finala lige INL in slovenskega državnega prvenstva, dolgoročni cilj pa je, da nekoč zaigrajo celo v ligi Ebel.

hokej playboj slavijahokej playboy slavijahokej playboy slavija

Hokejskemu klubu je v gospodarski krizi uspelo obstati tako, da so se igralci in drugi v klubu pred nekaj leti odpovedali denarnim nagradam – klub so se določili ohraniti pri življenju na amaterski ravni, toda še vedno s povsem profesionalnim delom. »V duhu starih olimpijcev, ki šport jemljejo zelo resno, še vedno pa so to čisto običajni ljudje, ki za svoje treninge in čas niso prav nič plačani, a kljub temu dosegajo vrhunske rezultate. Želimo ohranjati temeljne vrednote športa,« pravi Igor Angelovski, član uprave kluba in aktiven igralec.

Člansko ekipo, katere povprečna starost je okoli 23 let in v kateri igrajo odlični hokejisti, kot so reprezentančni kandidat Črt Snoj pa Aleš Sila, Klemen Sodržnik in Nik Ulaga, profesionalno vodi znani nekdanji napadalni igralec Jaka Avgustinčič, ki je večino svoje igralske kariere (1995–2010) igral prav za HK Slavijo, pa tudi za Olimpijo, v tujini in za slovensko reprezentanco na sedmih svetovnih prvenstvih. »Jaka je tisti, ki drži skupaj ekipo, skrbi za to, da klub ohranja profesionalni nivo, pa čeprav nihče izmed igralcev ni plačan,« pravi Angelovski in doda, da je tudi preostali del tehnične ekipe visoko usposobljen: »Naša naloga je, da se vsak igralec, ki stopi v garderobo, vsaj počuti kot profesionalec, če že ni plačan za to. Poskušamo jim zagotoviti vse, kar je potrebno za trening in dobro počutje, veliko pa pri opremi prispevajo tudi sami.« Bojazni, da bi kateri od igralcev prerasel klub in odšel, ne poznajo, prav nasprotno, ponosni bodo, ko se bo kateri od igralcev iz njihovih vrst prebil med prave profesionalce. Nekateri od mlajših igralcev trenirajo tudi po dvakrat na dan, vmes se posvečajo študiju, starejši pa si brez težav po službi nataknejo drsalke. Njihovi vrhunski rezultati in zadovoljni obrazi so dokaz, da ima vizija Hokejskega kluba Playboy Slavija prihodnost.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri