Izšla je četrta številka mednarodne revije Plugin magazine

Izšla je četrta številka mednarodne revije Plugin magazine (foto: Plugin magazine) Plugin magazine

Ne zamudite - aktualna četrta revija Plugin magazine že pri vašem prodajalcu časopisov. Sveže novice iz sveta e-vozil, novih tehnologij, pametnega dizajna in urbanega življenjskega stila.

Iz vsebine tokratne številke

Na dirkališču smo preizkusili 500-konjskega priključnega športnika, peugeot 308 r hybrid, ki bo v serijski proizvodnji morda že čez leto dni, preverili kaj ponuja Ljubljana, zelena prestolnica Evrope 2016 in spoznali kakšne tehnološke novosti v pametnem domu ponujata dva velikana, Google in Apple.

Si predstavljate promet brez prometnih znakov, semaforjev in cestnih označb, kjer se udeleženci v prometu med sabo sporazumevajo le z očesnim stikom? O tem kaj se zgodi, ko v takšen prostor zapeljejo avtonomni avtomobili smo se pogovarjali s prometnim psihologom Pietrom de Haanom.

Drzni novinec, simbol svobodnjaškega načina življenja – Mehari, se po petdesetih letih vrača v novi preobleki kot priključni hibrid. Navdih za celostno podobo vozila so poiskali pri deskarjih, konceptni Cactus M je brez strehe, pustolovca pa lahko spremenite celo v bivak za dve osebi.

Prihajajo težki časi za ljudi, ki radi vozijo? Nikakor ne! Avtomobilske tovarne ne razvijajo avtonomnih avtomobilov zato, da bi volane izpulili iz človeških rok, ampak da bi voznikom pomagali. Tako razmišljajo tudi pri Toyoti, kjer so razvili tehnologijo Highway Teammate, s katero je trenutno opremljen Lexus GS Highway Teammate.

Zelene počitnice. Kako se odločiti etično in kako se izogniti zavajajočim promocijam? Več o tem v našem vodiču o ekoturizmu.

Lotili smo se raziskave trga električnih vozil in priključnih hibridov za velike družine, za tiste, ki potrebujejo vsaj šest sedežev, pogledali kaj prinaša nova sezona svetovnega vzdržljivostnega prvenstva za športne avtomobile (FIA World Endurance Championship) ter se podali v umetniške vode in preverili, kako je tehnološki napredek olajšal delo ponarejevalcev umetnin.

Svet motociklizma smo spoznavali z Zero DS, v svet priključnih hibridov pa so nas zapeljali Audi Q7 e-tron, Volvo V60 D6 Plug-in Hybrid ter Kia Optima Hybrid.

Novi Nissan Leaf odslej z zmogljivejšo baterijo, za štirikolesni pogon Toyotinega hibrida RAV4 pa bo odslej skrbela elektrika.

Vse to v novem Plugin Magazinu. En izvod. 164 strani. Priklopi. Odpelji. Uživaj! Vse do naslednje številke, ki izide 25. maja 2016.

Naročite se na Plugin magazine

Za branje revije na računalnikih ali mobilnih napravah uporabite newsstand aplikacijo Magzter.

Naročite se na digitalno različico revije Plugin magazine

Tiskana različica revije Plugin magazine je na spodnji povezavi na voljo v slovenskem jeziku, lahko pa naročite tudi revijo v nemškem in angleškem jeziku na spletnem mestu plugin-magazine.com.

Naročite tiskani izvod revije Plugin magazine